Nyhetsbrev april 2014

Årsmøtet blir ikke 8 april, slik det sto i nyhetsbrevet for mars. Innkalling med korrekt dato kommer i posten.

Årsmøtet

Vi beklager å måtte meddele at datoen som ble formidlet i forrige nyhetsbrev dessverre er feil. TOBB har hatt litt problemer med å få ferdig alt i tide og vi må derfor utsette det. Vi burde ha gitt kontrabeskjed mye tidligere, men må innrømme at ingen av oss i styret kom på før i går kveld at datoen allerede var formidlet i nyhetsbrev. Datoen var tentativ og egentlig ikke ment å kommuniseres utad. Vi beklager dette på det sterkeste. Innkalling med ny dato kommer i postkassen din senest 14 dager før møtet, slik vi er pålagt i henhold til vedtektene.

TOBB som forretningsfører

Det har kommet noen spørsmål i forbindelse med overgangen fra Visma til TOBB som forretningsfører i fjor. Overgangen betyr ikke at velforeningen er i ferd med å bli et borettslag. Velforeningen er fortsatt et sameie og styringsformen er uendret.

Visma har i hovedsak hatt ansvar for fakturering. Kasserer har bl.a. håndtert betaling av faktura, føring av regnskap og avstemming mot budsjett. Dette var arbeidsomt for kasserer og tjenestene vi kjøpte fra Visma var relativt kostbare. Styret hentet inn tilbud fra flere forretningsførere og landet på at TOBB kunne tilby oss flere tjenester enn tidligere til en lavere pris.

TOBB tar nå bl.a. hånd om inn og utgående faktura, føring av regnskap, avstemming mot budsjett, eierskifter, utarbeidelse av budsjettforslag og bistand i forbindelse med årsmøter. Dette avlaster kassererjobben veldig. De er i tillegg en god rådgiver for styret i og med at de har mye bredere erfaring som forretningsfører for sameier enn det Visma har.

Dessverre har overgangen ført til noen innkjøringsproblemer som bl.a. er skyld i at årsmøtet må utsettes litt. Vi håper og tror at dette vil gå seg til.